Årets Kock 2017


Fredagen den 16 februari 2018 kommer Årets Kock 2017, Johan Backeus till oss för ett spännande gästspel.

 

Juryns motivering löd:
”Vinnaren har lyckats exceptionellt bra att skapa väl utvecklade rätter med balanserade smaker, god finnish och prov på tekniskt kunnande.  Rätterna ger en god eftersmak som dröjer sig kvar länge i munnen.”

Fotograf: Madeleine Landley
Text: Årets Kock

Årets Kock 2017

FYRARÄTTERS MIDDAG

En sammansatt fyrarätters middag komponerad och tillagad av Årets kock 2017, Johan Backeus assisterad av Gästgivaregårdens kockteam.

PRIS
999 kr/person.

 

VISTELSE MED MIDDAG OCH ÖVERNATTNING

15.00-17.00 – Incheckning på rum och kafferep i våra salonger.
18.00 Fyrarätters middag komponerad och tillagad av Årets kock 2017, Johan Backeus assisterad av Gästgivaregårdens kockteam.
Boende i valt rum.
07.30-10.00 Frukostbuffé.

PRIS
fr. 1 895 kr/person.

 

BOKA HÄR

Fotograf: Madeleine Landley

Bakgrund

Namn: Johan Backeus
Född och uppväxt: Född 27 februari 1986, uppväxt i Sundsvall
Bosatt: Bromma
Jobbar på: Aveqia, Stockholm
Jobbat på: Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux.
Tävlingsmeriter: Årets Kock 2012 semifinal, Årets Kock 2013 silvermedalj i final, Årets Kock 2014 final, Årets Kock 2016 silvermedalj i final.
Favorit i mejeridisken? Smör
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Gillar lekfullhet i maten. På tallriken ska man kunna se och känna vad det är man äter. Morot ska smaka morot. Gästen får gärna vara lite delaktiga, exempelvis riva något över rätten.
Vem fick dig att intressera dig för mat? Mamma & farmor.
Vem inspirerar dig? Många som jag ser upp till och som är inspirerande. Bland annat Mathias Dahlgren, Henrik Norström deras mat är rakt fram. Sayan Isaksson, stilren och elegant matlagning.

Fotograf: Joel Wåreus
Text: Årets Kock