Tre Personligheter


I Grythyttan finner du tre av familjen Spendrups anläggningar. Förutom Gästgivaregården hittar du även spahotellet Loka Brunn samt Måltidens Hus.

Här listar vi ett urval av anledningar att besöka Grythyttan.

Loka Brunn


13 km från Gästgivaregården ligger Loka Brunn med sin spännande historia och sitt fantastiska spa

Under lång tid har Loka Brunn skänkt människor livskraft. Hit har människor vallfärdat i århundraden för att mötas, dricka brunn, njuta och koppla av. Sedan 2007 ägs och drivs Loka Brunn av familjen Spendrup och traditionen lever vidare. Än idag är Loka en uppskattad plats för möten, avkoppling och rekreation. Anläggningen är modernt utrustad, men ursprunget och historien är omsorgsfullt bevarad. Detta gör Loka Brunn till en unik plats som vi gärna delar med oss av.

På Loka Brunn kan du sova och äta gott, konferera samt njuta av träning och spabehandlingar. Här finns 150 hotellrum, 24 konferenslokaler och grupprum samt en restaurang som har plats för ca 300 gäster. Vattensalongen erbjuder unika spaupplevelser i form av bad i varma källor, bastur, behandlingsavdelning och en spareception med butik och servering.

Läs mer

Måltidens Hus


Cirka 200 meter från Gästgivaregården ligger Måltidens Hus i Norden. Här bedrivs grundutbildningar och forskning inom ämnet Måltidskunskap och Värdskap. Måltidens Hus är ett centrum för mat, dryck och måltidens form. Här kan ni bl.a. besöka Nordens första Kokboksmuseum eller besök vår butik för shopping. Ta kontakt med hotellreceptionen för att få veta mer.

Läs mer

Neerings Glass


Glass- och chokladbutiken Neerings är värt ett besök under er vistelse i Grythyttan. Företaget tillverkar både glass och choklad till såväl privatpersoner som till företag. Från och med september har Neerings öppet Onsdag – Lördag 10.00 – 18.00.

Läs mer

Bredsjö Blå


Cirka två mil norr om Grythyttan ligger Bredsjö, här kan ni provsmaka en av Sveriges bästa ostar nämligen Bredsjö Blå. På lantgården kan ni även besöka djuren och ströva omkring i den lantliga idyllen. På gården finns egen kaféverksamhet samt butik. Bredsjö Blå har öppet Lördag – Söndag 13.00 – 17.00.

Läs mer

Björskogsnäs


Det finns få naturreservat i länet som bjuder på så mycket ”svensk sommar” som Björskogsnäs utanför Grythyttan. Njut av en utflykt i natursköna Björskogsnäs och upplev torpet i ”Sommar med Ernst”. Prata gärna med oss i receptionen så ordnar vi en härlig picknic att ta med till det fina naturreservatet.

Läs mer

Teater & Opera


Stadra Sommarscen

Förgyll ert besök på Grythyttans Gästgivaregård med teater. Drygt två mil från Gästgiveriet, mellan Grythyttan och Nora på väg 244, ligger Stadra Teater.

Läs mer

Teater Nolby

Kombinera er vistelse på Grythyttans Gästgivaregård med en teaterföreställning. Drygt två mil söder om Grythyttan ligger Teater Nolby.

Läs mer

Opera på Skäret

Drygt fem mil norr om Grythyttan ligger Opera på Skäret. Det säregna operahuset, före detta virkesmagasin har en akustik som inte överträffas ens av världens stora scener.

Läs mer

Golf


Kombinera er vistelse med en golfrunda på Saxå GK eller Nora GK. Vi samarbetar med Saxå Golfklubb och Nora Golfklubb som ligger två respektive fyra mil från Grythyttans Gästgivaregård. För mer information och bokning kontakta specifik golfklubb.