Exklusiv Bordeaux-provning
Premier Grand Cru från 80-talet


Nu gräver vi djupt i Gästgiveriets vinkällare och tar fram bordeaux vin som visar varför Bordeaux är så unik. Marcel Visser håller i provningen och kommer att vara ciceron under middag som följer i samma tema. Middagsmenyn är skapad efter viner från 80-talet.

Marcel Visser är holländaren som arbetat på de finare restaurangerna i London för att sedan komma till Göteborg för att vara med att starta upp Fond. Efter det arbetade han på Fiskekrogen och senaste 8 åren innan Marcel kom hit till oss på Grythyttans Gästgivaregård arbetade han som vinkonsulent. Idag arbetar Marcel som ansvarig Sommelier här på Gästgivaregården.

Viner som ska ingår i provningen är följande:

1981 Château Mouton Rothschild, Premier Grand Cru Classé
1981 Château Margaux, Premier Grand Cru Classé
1983 Château Lafite Rothschild, Premier Grand Cru Classé
1983 Château Latour, Premier Grand Cru Classé

Bordeaux-provning

Pris
1 295 kr per person

Viner från 70-, 80-, och 90 talet till följande middag:
Aperitif: Champagne
Förrätt: 1992 Domaine Chevalier Blanc, Pessac-Léognan
Huvudrätt: 1981 Château Cos d’Estournel 2eme Grand Cru Classé St Estephe och 1973 Pétrus, Pomerol
Osten: 1978 Château Gruaud Larose, 2eme Grand Cru Classé St Julien
Dessert: 1979 Château d’Yquem, 1er Cru Superieur Classé Sauternes

Middag inklusive vinpaket

Pris
3 799 kr per person

Paketpris med övernattning

Paketet inkluderar:
– Gästgivaregårdens kafferep
– Bordeaux-provning
– Middag inklusive vinpaket
– Övernattning
– Frukostbuffé
– Tillgång till gym

Pris
6 900 kr per person

BOKNING

Ring och boka på 0591-633 00 eller maila oss på kontakt@grythyttan.com.