Unik Winemaker Dinner med vinproducenten Trapiche


Den 22 november hälsas ni hjärtligt välkomna till vår Winemaker Dinner då vi gästas exklusivt av vinproducenten Trapiche.

Vid er ankomst står vår konditors kafferep uppdukat i Bordeauxsalongen och från kl. 17.00 tar vinprovningen sin början. Under middagen får ni möjlighet att prova kvalitetsviner som är väl matchade en specialkomponerad 4-rätters meny. Efter middagen sover ni sedan gott i något av våra vackra rum och på morgonen serveras frukostbuffé.

Allt detta ingår:

– Kafferep vid ankomst
– Vinprovning kl. 17.00 (4 st viner)
– Winemakers dinner med connecting table inklusive vinpaket
– Övernattning
– Frukostbuffé

Pris

2 795 kr per person.

Ni som bokat något utav våra övernattningspaket får gärna ta del av vinprovningen med Trapiche. Pris 195 kr/person.

För mer information kontakta oss gärna på telefon 0591 – 633 00 eller på mailadress kontakt@grythyttan.com.

 

Om Trapiche

Tiburcio Benegas döpte egendomen till El Trapiche. De vingårdar som redan fanns utökades och man etablerade sig och växte på den inhemska marknaden. Argentinska viner fick dock tuff konkurrens av importviner i början av 1900-talet. För att bli mer konkurrenskraftiga reste de argentinska vinexperterna till Europa för att lära sig mer. Tiburcios son, Pedro, var en av dem, och när han återvände till Mendoza medförde han kunskaper som lyfte Trapiche till positionen som en av de ledande producenterna i Argentina, en position de ännu håller.

Mångfaldens rikedom

Trapiche förfogar över 1500 hektar vinodling och det ger nästan obegränsade möjligheter att experimentera med olika druvsorter från skilda jordmåner och klimatzoner. Man säger själva att man har ”the richness of diversity (mångfaldens rikedom)”. Men det är Malbecdruvan som ligger Trapiche närmast hjärtat. Vinmakaren Daniel Pi kom till Trapiche 2002 och hans uttalade mål är att göra de bästa Malbecvinerna i världen.

Lanseringar för att visa potential

De senaste sex åren har han årligen lanserat tre Malbecviner från olika single vineyards (mindre, enskilda vingårdar), för att påvisa vilken potential druvan har. De här vinerna får toppbetyg vid varje lansering. Trapiche är det enda vineri i Argentina som har tilldelats titeln ”Argentine Wine Producer of the Year” fyra gånger; åren 2004, 2006, 2011 och 2012 av IWSC (International Wine & Spirits Competition), en av de mest prestigefyllda tävlingarna i världen