Julmiddagar

Besök oss på Grythyttans Gästgivaregård mellan den 28 november-22 december. Vi erbjuder klassiska julsmaker på Gästgivargårdens vis. Julmiddagen består av serverad förrätt med smaker från det klassiska kalla julbordet, två varmrätter samt dessert med julens smaker och julgodis som står uppdukat i våra salonger.

Meny

Brödservering – vörtbröd, knäckebröd kryddat med julkryddor, smör och brännvinsost
Inlagd sill, kryddsill, senapssill, lagrad ost, rödlök och gräddfil
Kokt potatis
Rökt auroralax med grönkålsmajonnäs och friterad grönkål
Norröna matjessill serveras på äggroyal med brynt smör
Tartlett med västerbottenost och forellrom från Älvdalen
Gravad lax med hovmästarsås
Petit choux fylld med brännvinsostkräm
Skagenröra med smak av matjessill
Rökt rådjurskorv
Lammleverpastej med pickles
Julskinka och senap

Hjälmargös

Eldad Hjälmargös, dill, gurka, Älvdalsrom och krokett på riven potatis och ansjovis

Bakad fläsksida

Bakad fläsksida i äpple och glögg, kålkräm och rödvinssås

Inkokt gråpäron

Inkokta och konserverade gråpäron i citron och vanilj, nötter och kardemummaglass

Godisbord serveras i salongen

 

Pris

699 kr/person (ink.moms)
624 kr/person (ex moms)

Har du bokat vårt Livsnjutarepaket går det givetvis bra att byta ut din 4-rätters meny till vår 4-rätters julmiddag. Meddela ditt önskemål vid bokningen.

Våra julmiddagar serveras måndag-fredag kl. 18.00.
(Vid sällskap över 10 personer går det även att boka andra dagar och tider)

 

Varmt välkommen med din bokning på 0591-633 00 eller kontakt@grythyttan.com.