Luciakonsert i salongen


Repertoar: Jul- och luciasånger varvat med andra klassiska stycken. Konserten börjar kl 18.45 i salongen på Grythyttans Gästgivaregård och pågår i ca 30 minuter.

Sångerska: Ylva Ek

Ylva, 21 år började sin sångbana på kulturskolan i Östersund, sedan gymnasiestudier och två eftergymnasiala år på klassiska sånglinjen på Musikkonservatoriet Falun, med hovsångerskan Anita Soldh som sånglärare.

Hon studerar för närvarande till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan, maten är ett annat stort intresse. Tar vid sidan av kockstudierna regelbundet lektioner för operasångerskan Anne Bolstad, tidigare aktiv vid Wermland Opera.

Ylva älskar att framträda och uppskattar att lyssna och framföra allt ifrån opera till soul, men grunden ligger i den klassiska musiken.

Pianist: Victor Förström

Victor började sin musikaliska bana vid sju års ålder med pianolektioner av Anders- Gabriel Sundström vid Ålands musikinstitut. Under sista året på gymnasiet framförde Victor Haydens pianokonsert i D-dur tillsammans med Gävle symfoniorkester. Detta följdes av två års eftergymnasiala studier för Taru Kurki vid Faluns musikkonservatorium, där även samarbetet med Ylva Ek inleddes.

För tillfället studerar Victor vid läkarprogrammet i Örebro men har fortsatt att musicera och framträda både på Åland och i Sverige.

 

Välkomna!