En gastronomisk och inspirerande resa i vinet och matens tecken


Vid ankomst står vår konditors kafferep uppdukat i Bordeauxsalongen sedan följer en vinkällarvisning med sommelierens val av smakprov. Här får du även bekanta dig lite extra med de viner som sommelieren valt ut till kvällens vinpaket. Vår sommelier hjälper dig även att hitta rätt bland vinkällarens 1300 unika personligheter.

Under eftermiddagen hålls en vinprovning med Eddie Malmberg från Vingruppen eller sommelier Marcel Visser.
Eddie Malmberg Kramer kommer från den skånska myllan och har under större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat med vin. Vinet har inte bara påverkat Eddies yrkesval utan speglat hela hans liv. Vin är ett stort och brett område och han har valt att fokusera på mat & dryck i kombination och enligt honom är det ett område som alla inte tänker på men som alla upplever, både i positivt och negativt. Det viktigaste Eddie vill förmedla är att vin trots allt ”bara” är 75 cl dryck på flaska som helst ska avnjutas i gott sällskap! Vin är och förblir folkligt oavsett prislapp på produkten.

Marcel Visser är holländaren som arbetat på de finare restaurangerna i London för att sedan komma till Göteborg för att vara med att starta upp Fond. Efter det arbetade han på Fiskekrogen och senaste 8 åren innan Marcel kom hit till oss på Grythyttans Gästgivaregård arbetade han som vinkonsulent. Idag arbetar Marcel som ansvarig Sommelier här på Gästgivaregården.

På kvällen avnjuter du sedan en avsmakningsmeny med viner från vår vinkällare och matsalshantverk av kvällens kock. Vi vågar lova att du sedan sover gott i något av våra vackra rum.
På morgonen serveras frukostbuffé innan avresan.

 

Det här ingår i paketet:

– Välkomstöverraskning på rummet

– Gästgivaregårdens kafferep kl. 15.00-17.00

– Vinkällarvisning kl. 16.00

– Vinprovning

– Avsmakningsmeny 7-rätter kl. 18.30

– Vinpaket med utvalda viner från vinkällaren

– Övernattning

– Tillgång till gym

– Frukostbuffé

 

Datum

20/10 – Marcel Visser
17/11 –  Eddie Malmberg Kramer

Pris  

4 000 kr per person i dubbelrum

 

BOKA HÄR

Kostnadsfri avbokning ska ske senast sju dagar innan ankomstdagen fram till kl. 12.00. Vid senare avbokning debiteras värdet av evenemanget samt eventuellt boende. Minst 10 deltagare krävs för att evenemanget skall genomföras.

*Evenemanget har ett begränsat antal platser.