Jul påGästgivaregården


Vi skapar möjligheter för dig att varva ner och ta det riktigt lugnt och njuta av den där guldkanten i livet som för oss består av mat och dryck i fantastisk miljö.

Kom in till oss på Gästgivaregården och känn historiens vingslag från 1641 när gästgiveriet uppfördes på order av Drottning Kristina. Allt sedan dess har Gästgivaregården och dess arv vårdats ömt. Det ska vi fortsätta att göra.

Julmiddagar

Besök oss på Grythyttans Gästgivaregård mellan den 29 november-21 december. Vi erbjuder klassiska julsmaker på Gästgivargårdens vis. Julmiddagen består av serverad förrätt med smaker från det klassiska kalla julbordet, två varmrätter samt dessert med julens smaker och julgodis som står uppdukat i våra salonger.

Våra julmiddagar serveras måndag-lördag kl. 18.00.
(Vid sällskap över 10 personer går det även att boka andra dagar och tider)

Pris

750 kr/person (ink. moms)
670 kr/person (ex moms)

Har du bokat vårt Livsnjutarepaket går det givetvis bra att byta ut din 4-rätters meny till vår 4-rätters julmiddag. Meddela ditt önskemål vid bokningen.

Varmt välkommen med din bokning på 0591-633 00 eller kontakt@grythyttan.com.

Fira jul påGästgivaregården

Den 23-26 december kan du fira jul hos oss. Mer info om boendepaket samt program hittar du här nedan.

Under hela julhelgen är du välkommen att ta en julbastu i vår fina relax-avdelning eller boka in en skön behandling på Loka Brunns spa-avdelning.

Julhelgen är för närvarande fullbokad men avbokningar kan förekomma. Det går givetvis bra att kontakta oss för att skriva upp sig på vår väntelista. Kontakta oss på 0591-633 00 eller på mailadress kontakt@grythyttan.com.

Måndag den 23/12 Dan före dan

Från kl. 14.00 – Ankomst och incheckning under eftermiddagen.

15.00-17.00 – Vi serverar vårt kafferep i salongerna.

16.30 – Vinkällarvisning. Anmälan i receptionen innan kl. 16.00. 125 kr/person.

18.00 – Vi samlas i salongerna och går igenom julens program.

Musikunderhållning i salongerna.

Från kl. 18.00 –  Tvårätters middag serveras i restaurangen. Svenska ostar serveras i salongerna efter middagen.

Kaffe i salongerna och musikunderhållningen fortsätter.

Tisdag den 24/12 Julafton

08.00-10.30 – Frukost.

10.00-18.00 – Bastun är öppen för de som önskar. Den vedeldade bastun är öppen mellan kl 10.00-16.00.

12.30-14.00 – Lunchen står uppdukad på buffé. Där serveras lutfisk, gröt och skinka.

15.00 – Kalle Anka och hans vänner firar jul och visas i Vinboden.

18.00 – Vårt julbord serveras.

20.00 – Musikunderhållning i salongerna.

Onsdag den 25/12 Juldagen

06.30 – Fackeltåg till julottan i Grythyttans kyrka. Vid återkomsten serveras kaffe, varm choklad, julskinka och bröd.

08.00-10.30 – Frukost.

10.00-18.00 Bastun är öppen för de som önskar. Den vedeldade bastun är öppen mellan kl. 10.00-16.00.

12.30 – Lunchbuffé. Kaffe och kaka i salongerna.

14.30 – Filmvisning för de som önskar i Vinboden.

16.30 – Vinkällarvisning. Anmälan till receptionen innan kl 16.00. Pris 125 kr/person.

18.00 – Musikunderhållning i salongerna.

18.00 – Fyrarätters middag serveras i restaurangen.

Efter middagen serveras kaffe i salongerna, musikunderhållningen fortsätter.

Torsdag den 26/12 Annandag Jul

08.00-11.00 – Frukost och utcheckning.

 

Med reservation för eventuella ändringar i programmet.