Fyra Personligheter


I Grythyttan finner du fyra av familjen Spendrups anläggningar. Förutom Gästgivaregården hittar du även spahotellet Loka Brunn, Restaurang Hyttblecket på Måltidens Hus samt Guldkringlan.

Här listar vi ett urval av anledningar att besöka Grythyttan.

Loka Brunn


13 km från Gästgivaregården ligger Loka Brunn med sin spännande historia och sitt fantastiska spa

Under lång tid har Loka Brunn skänkt människor livskraft. Hit har människor vallfärdat i århundraden för att mötas, dricka brunn, njuta och koppla av. Sedan 2007 ägs och drivs Loka Brunn av familjen Spendrup och traditionen lever vidare. Än idag är Loka en uppskattad plats för möten, avkoppling och rekreation. Anläggningen är modernt utrustad, men ursprunget och historien är omsorgsfullt bevarad. Detta gör Loka Brunn till en unik plats som vi gärna delar med oss av.

På Loka Brunn kan du sova och äta gott, konferera samt njuta av träning och spabehandlingar. Här finns 150 hotellrum, 24 konferenslokaler och grupprum samt en restaurang som har plats för ca 300 gäster. Vattensalongen erbjuder unika spaupplevelser i form av bad i varma källor, bastur, behandlingsavdelning och en spareception med butik och servering.

Läs mer

Måltidens Hus


Cirka 200 meter från Gästgivaregården ligger Måltidens Hus i Norden. Här bedrivs grundutbildningar och forskning inom ämnet Måltidskunskap och Värdskap. Måltidens Hus är ett centrum för mat, dryck och måltidens form. Här kan ni bl.a. besöka Nordens första Kokboksmuseum eller besök vår butik för shopping. Ta kontakt med hotellreceptionen för att få veta mer.

Läs mer

Guldkringlan


Guldkringlan är ett kafé och konditori som har funnits i Grythyttan sedan 1928. Sedan december 2019 är Loka Brunn-koncernen stolta ägare av Guldkringlan och vi har för avsikt att förvalta arvet väl.

Hos oss hittar du enbart hembakat bröd och bakverk av högsta kvalitet. Vi som arbetar här är stolta bagare och konditorer som älskar vårt hantverk.

Välkommen in!

Läs mer