Exklusiv Bourgogne-provning


Nu gräver vi djupt i Gästgiveriets vinkällare och tar fram bourgogne vin som visar varför Bourgogne är så unik. Marcel Visser håller i provningen och kommer att vara ciceron under middag som följer i samma tema.

Marcel Visser är holländaren som arbetat på de finare restaurangerna i London för att sedan komma till Göteborg för att vara med att starta upp Fond. Efter det arbetade han på Fiskekrogen och senaste 8 åren innan Marcel kom hit till oss på Grythyttans Gästgivaregård arbetade han som vinkonsulent. Idag arbetar Marcel som ansvarig Sommelier här på Gästgivaregården.

Datum

27 februari

Viner som ingår i provningen är följande:

2001 Chassagne Monrachet 1er Cru, Louis Latour
2014 Puligny Montrachet 1er Cru Clos de la Truffière, Benoit Ente
2016 Bâtard Montrachet Grand Cru, Domaine Morey Coffinet
2016 Chassagne Montrachet 1er Cru La Romanée, Domaine Morey Coffinet

Viner som ingår till middagen är följande:

N.V. Delamotte Blanc de Blancs, Magnum
2008 Chablis 1er Cru Sechet, Vincent Dauvissat
2014 Morey Saint Denis, Meo Camuzet
2014 Gevrey Chambertin 1er Cru “Les Corbeaux”, Bruno Clavelier
1977 La Romanée Grand Cru, Bouchard Père et Fils
1983 Château Rieussec, Sauternes

Paketpris med övernattning

Paketet inkluderar:
– Lunch
– Bourgogne-provning
– Middag inklusive vin
– Övernattning
– Frukost
– Tillgång till gym och relaxavdelning

Pris
5 900 kr per person.

BOKNING

Är du intresserad av viner från Bourgogne är detta ett tillfälle du inte bör missa! Mer information och bokning får du på 0591-63300 eller kontakt@grythyttan.com

Det är oroliga tider nu, men på Grythyttans Gästgivaregård vill vi alltid att du som gäst ska känna dig trygg. Därför har vi vidtagit långtgående åtgärder för att minimera den generella risken för smitta av coronaviruset. Läs mer om vårt strikta förhållningssätt till Covid-19 på hemsidan.