fredag 29 november 18:00
-
fredag 20 december 21:00
989 kr

Låt oss visa dig och ditt sällskap till bords i vår restaurang på Gästgivaregården. Njut av en fantastisk femrätters middag komponerad av vår köksmästare, Hampus Ulmborg. Menyn är inspirerad med allt som hör julen till och självklart mycket kärlek. 

Vi serverar julmiddagar fredagar följande datum 29/11, 6/12, 13/12, 20/12.

För mer information och bokning kontakta oss på kontakt@grythyttan.com alt. 0591-63300. 

Gästgivaregårdens julmeny:

Förrätt
Saltgurka med smetana & honung
Tartar på hjort från Hygns Vilt med gravad äggula, rostad lökkräm & löjrom
Klassisk gubbröra på kumminknäcke

Varmrätt
Stekt ankbröst, krispigt jägarfläsk med grönkål & potatispuré serveras med en julkryddad rödvinssås

Ostservering
Lingoninkokta päron med lokal blåmögelost & hembakat fröknäcke

Dessert
Minimunkar med pepparkaksglass & tranbärssirap

Julgodisbuffé i salongerna

Specialkost:

För att vi ska kunna ge bästa möjliga service är det viktigt för oss att få så tydlig information som möjligt om ert sällskaps önskemål och eventuella allergier. 

Till vår julmiddag erbjuder vi vid förbokning ett vegetariskt alternativ, anpassningar till gravidkost, kulturell alt. religiös specialkost samt anpassningar enligt Livsmedelsverkets 14 allergener. Eftersom julmenyn är noggrant komponerad kring varje rätt, kan vi tyvärr inte göra ytterligare justeringar utöver dessa specialkostalternativ.