Att upptäcka i Bergslagen

I skuggan av en ståtligt gran, där solstrålarna dansar lekfullt på marken, ligger en dröm som väntar på att bli upptäckt. Det är en dröm om sommaren i Bergslagen, om dagar fyllda av värme och äventyr, där Grythyttans charm smyckar varje stig.

Låt tankarna svepa bort till sommarens vackera färger som målar landskapet i skimrande färger. En mild bris för med sig doften av nyklippt gräs och den friska luften smeker kinderna. Det är som att själen själv finner ro i detta lantliga paradis.

I Grythyttan möts det gamla och det nya i en harmonisk dans. De kullerstensbelagda gatorna vittnar om en svunnen tid medan dofterna från de pittoreska kaféet och glassbaren för tankarna till det moderna och livfulla. Koppla av på en uteservering medan du njuter av en svalkande dryck och låt dig förtrollas av den vänliga atmosfären som genomsyrar den lilla byn.

Smaka på Bergslagen!

Ät ljuvlig ost med får som publik, gå på klassisk konditori eller varför inte besöka gamla qwarnen i Grythyttan? Här har ni några av våra bästa utflykttips för dig som älskar livets goda. 

Hjulsjö 103 
Ett alldeles underbart surdegsbageri, kafferosteri och gårdskafé. 

Bredsjö Ostcafé
Gård med mjökfår, osttillverkning och kafé. 

Guldkringlan 
Klassisk konditori från 1928.

Neerings Glass & Choklad 
Egen tillverkning av glass och choklad. 

Grythytte Qwarn 
Mysigt kafé, gårdsbutik och galleri. 

Upptäck naturen i Bergslagen!

I närområdet finns fem olika naturreservat, alla med sin egen karaktär. Stanna ett par nätter till, så hinner du upptäcka mer av vårt trolska Bergslagen!

Murstendsalen naturreservat 
Vackra Murstensdalen är det näst största och mest vildmarksartade naturreservat i Örebro Län. 

Björskogsnäs naturreservat 
I Björskogsnäs blomrika marker finns många vackra och speciella väcter. Bland annat lockar guckuskon många besökare. 

Knuthöjdsmossen naturreservat 
Knuhöjdsmossen och den närliggande Hammarmossen är båda väldigt speciella. De hundratals gölarna gör mossarna till ett paradis för en mängd fåglar. 

Högbergsgälten naturreservat 
Högbergsfälten är ett gammalt gruvområde med välbevarade kulturhistoria och variationsrik natur. 

Kindla naturreservat 
Kindla är det största skogsområdet i Örebro Län utan vägar som skär igenom. I naturreservatet finns fina vandringleder, men stora delar av området får man upptäcka på egen hand med hjälp av karta och kompass. 

Upptäck bergslagens naturskönhet med våra picknickkorgar! Utforska dramatiska bergstoppar, glittrande sjöar och djupa skogar i något av våra fem fina naturreservat. Ta med dig nära och kära för en dag i naturen och låt oss bidra till en smakrik paus på vägen!

Andra aktiviteter att upptäcka!

Loka Brunn

Välkommen till Loka Brunn, din oas av avkoppling och välbefinnande belägen endast 13 km från Grythyttan. Omfamnad av den stillsamma skönheten mellan Norra och Södra Loken, bjuder detta spa in dig till en värld av lugn och harmoni mitt i naturens famn.

Låt stressen rinna av dig medan du njuter av de helande källorna och de avkopplande behandlingarna som Loka Brunn har att erbjuda. Oavsett om du föredrar en avslappnande massage, en uppfriskande ansiktsbehandling eller en stunds stillhet vid vattnet, så kommer du att finna din frid här.

Hjulsjö MTB

Välkommen till Hjulsjö – den ultimata destinationen för alla äventyrslystna MTB-entusiaster! Upplev spänningen när du tar dig an våra utmanande leder genom Bergslagens skogar, där varje kurva och varje hopp är en chans att testa din skicklighet och din passion för mountainbiking.

Från avancerade stigar som utmanar de mest erfarna åkarna till mer måttliga spår som passar perfekt för nybörjare, Hjulsjö har något att erbjuda för alla nivåer av cyklister. Utforska de skiftande terrängerna och upptäck den natursköna skönheten medan du trampar dig fram genom våra välskötta banor.

Oavsett om du letar efter adrenalinkickar eller en lugn dag i naturen, så kommer du att hitta det här i Hjulsjö. Så varför vänta? Ta med din mountainbike och ge dig ut på ett oförglömligt äventyr i hjärtat av Bergslagen!

Läs mer på,

Saxå Golfbana

Upptäck den underbara Saxå golfbana, där varje sving är en möjlighet att njuta av den hisnande utsikten över Bergslagens skogar och den gnistrande sjön som omger banan.

Ta del av den lugna atmosfären medan du spelar din runda och låt dig förföras av den naturliga skönheten som omger dig. Oavsett om du är en erfaren golfspelare eller en nybörjare, så kommer du att uppskatta den unika kombinationen av utmaning och avkoppling som Saxå erbjuder.