Kvällsmeny Måndag-lördag 18.00-21.00 (förbokas innan ankomst) Hos oss på Grythyttans Gästgivaregård är den goda maten och drycken hjärtat i verksamheten. Vi vill ta med dig på en kulinarisk resa och fortsätta göra långsiktiga avtryck på den gastronomiska kartan. Middagsmeny Avsmakningsmeny Vinlista Middagsmeny 4-rättersmeny 989 kr Välj dag: Måndag,Onsdag,Fredag Tisdag,Torsdag,Lördag Vilttartar Viltkött från Bergslagen serveras med inlagd steklök, kallpressad rapsolja från Lycktäppan, svensk ärtsoja, vattenmelonsrättika & friterad potatis Hälleflundra Bakad Hälleflundra på en bädd av svenska gul- och gråärter. Sotad blomkål & ett täcke av vitsås Svenska gårdsostar Alpost från Bryggeriet Götene, brieost från Tre Sjöars Kök i Nora, blåmögelost från Skärvången i Jämtland serveras ihop vår egen marmelad & fröknäcke från Guldkringlan Päron Vaniljkräm, tartlette fylld med chokladganache & päron toppas med maräng Gran Råmarinerad gös med grandressing, fermenterade lingon & kantareller, sotad gurka & picklade granskott Entrecôte Vilt-entrecôte med hasselbackspotatis & vinbärssås med vinbär från Storå. Serveras med friterad skogssvamp & örtig brysselkål Ostknäcke Bredsjö blå serveras på vårt eget kumminknäcke ihop med torkade tranbär & kolasås Hjortron Spongecake med hjortron från Bergslagens skogar, vaniljglass & kanderat bacon Måndag,Onsdag,Fredag Tisdag,Torsdag,Lördag Vilttartar Viltkött från Bergslagen serveras med inlagd steklök, kallpressad rapsolja från Lycktäppan, svensk ärtsoja, vattenmelonsrättika & friterad potatis Hälleflundra Bakad Hälleflundra på en bädd av svenska gul- och gråärter. Sotad blomkål & ett täcke av vitsås Svenska gårdsostar Alpost från Bryggeriet Götene, brieost från Tre Sjöars Kök i Nora, blåmögelost från Skärvången i Jämtland serveras ihop vår egen marmelad & fröknäcke från Guldkringlan Päron Vaniljkräm, tartlette fylld med chokladganache & päron toppas med maräng Gran Råmarinerad gös med grandressing, fermenterade lingon & kantareller, sotad gurka & picklade granskott Entrecôte Vilt-entrecôte med hasselbackspotatis & vinbärssås med vinbär från Storå. Serveras med friterad skogssvamp & örtig brysselkål Ostknäcke Bredsjö blå serveras på vårt eget kumminknäcke ihop med torkade tranbär & kolasås Hjortron Spongecake med hjortron från Bergslagens skogar, vaniljglass & kanderat bacon Avsmakningsmeny 7-rättersmeny 1395 kr Välj dag: Måndag,Onsdag,Fredag Tisdag,Torsdag,Lördag Vilttartar Viltkött från Bergslagen serveras med inlagd steklök, kallpressad rapsolja från Lycktäppan, svensk ärtsoja, vattenmelonsrättika & friterad potatis Betor Variation på betor serveras med en getostkräm, rostade pumpafrön & vår egen honung från trädgården Lammracks Örtvända lammracks från Bergslagen, friterad gul lök & emulsion gjord på senapskrasse Purjolök Eldad purjolök serveras med smörstekt kejsarhatt & en emulsion gjort på Bredsjö Hård som slutligen toppas med friterad purjolök Hälleflundra Bakad Hälleflundra på en bädd av svenska gul- och gråärter. Sotad blomkål & ett täcke av vitsås Svenska gårdsostar Alpost från Bryggeriet Götene, brieost från Tre Sjöars Kök i Nora, blåmögelost från Skärvången i Jämtland serveras ihop vår egen marmelad & fröknäcke från Guldkringlan Päron Vaniljkräm, tartlette fylld med chokladganache & päron toppas med maräng Gran Råmarinerad gös med grandressing, fermenterade lingon & kantareller, sotad gurka & picklade granskott Pilgrimsmussla Pilgrimsmussla med ett skum på jordärtskocka, krispigt fläsk & senapskrasse Njurtapp Njurtapp med märgben, ärtpesto & äpple från trädgården Lök Gratinerad löksoppa med brödkrutonger & Wrångebäckost Entrecôte Vilt-entrecôte med hasselbackspotatis & vinbärssås med vinbär från Storå. Serveras med friterad skogssvamp & örtig brysselkål Ostknäcke Bredsjö blå serveras på vårt eget kumminknäcke ihop med torkade tranbär & kolasås Hjortron Spongecake med hjortron från Bergslagensskogar, vaniljglass & kanderat bacon Måndag,Onsdag,Fredag Tisdag,Torsdag,Lördag Vilttartar Viltkött från Bergslagen serveras med inlagd steklök, kallpressad rapsolja från Lycktäppan, svensk ärtsoja, vattenmelonsrättika & friterad potatis Betor Variation på betor serveras med en getostkräm, rostade pumpafrön & vår egen honung från trädgården Lammracks Örtvända lammracks från Bergslagen, friterad gul lök & emulsion gjord på senapskrasse Purjolök Eldad purjolök serveras med smörstekt kejsarhatt & en emulsion gjort på Bredsjö Hård som slutligen toppas med friterad purjolök Hälleflundra Bakad Hälleflundra på en bädd av svenska gul- och gråärter. Sotad blomkål & ett täcke av vitsås Svenska gårdsostar Alpost från Bryggeriet Götene, brieost från Tre Sjöars Kök i Nora, blåmögelost från Skärvången i Jämtland serveras ihop vår egen marmelad & fröknäcke från Guldkringlan Päron Vaniljkräm, tartlette fylld med chokladganache & päron toppas med maräng Gran Råmarinerad gös med grandressing, fermenterade lingon & kantareller, sotad gurka & picklade granskott Pilgrimsmussla Pilgrimsmussla med ett skum på jordärtskocka, krispigt fläsk & senapskrasse Njurtapp Njurtapp med märgben, ärtpesto & äpple från trädgården Lök Gratinerad löksoppa med brödkrutonger & Wrångebäckost Entrecôte Vilt-entrecôte med hasselbackspotatis & vinbärssås med vinbär från Storå. Serveras med friterad skogssvamp & örtig brysselkål Ostknäcke Bredsjö blå serveras på vårt eget kumminknäcke ihop med torkade tranbär & kolasås Hjortron Spongecake med hjortron från Bergslagensskogar, vaniljglass & kanderat bacon Följ med till vår vinkällare Vi vågar påstå att vår stora vinsamling ligger rätt så säkert. I anslutning till det före detta fångvalvet, där olyckliga brottslingar väntade på rättegång för 350 år sedan, trängs flera tusen flaskor från distrikt i hela världen. Vår Vinkällare Visa vinlista