Kvällsmeny Tisdag-lördag 18.00-21.00 (förbokas innan ankomst) Hos oss på Grythyttans Gästgivaregård är den goda maten och drycken hjärtat i verksamheten. Den 21:a februari byter vi vår meny. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Middagsmeny Avsmakningsmeny Vinlista Middagsmeny 4-rättersmeny 989 kr Välj dag: Måndag,Onsdag,Fredag Tisdag,Torsdag,Lördag Oxtartar Tartar smaksatt med Liura ärtsoja, serveras med misogravad äggula & ett surdegskrisp från Hjulsjö 103 Röding Smörstekt rödingfilé med smörsås, bakad kålrot & citronvänd fänkål “Signhild” Färsk getost med honung från trädgården Tonka Kolakaka med halloncurd & tonkaparfait Mandelpotatis Skummig potatis med citron, dill & löjrom Ryggbiff Hängmörad ryggbiff med dragonsås & rödvinsreduktion Linnéa Sotad brieost med blåbär & kardemumma Jordärtskocka Skockakaka med rårörda hjortron serveras med jordärtskockaglass, kanderade hasselnötter & citronzest Måndag,Onsdag,Fredag Tisdag,Torsdag,Lördag Oxtartar Tartar smaksatt med Liura ärtsoja, serveras med misogravad äggula & ett surdegskrisp från Hjulsjö 103 Röding Smörstekt rödingfilé med smörsås, bakad kålrot & citronvänd fänkål “Signhild” Färsk getost med honung från trädgården Tonka Kolakaka med halloncurd & tonkaparfait Mandelpotatis Skummig potatis med citron, dill & löjrom Ryggbiff Hängmörad ryggbiff med dragonsås & rödvinsreduktion Linnéa Sotad brieost med blåbär & kardemumma Jordärtskocka Skockakaka med rårörda hjortron serveras med jordärtskockaglass, kanderade hasselnötter & citronzest Avsmakningsmeny 7-rättersmeny 1495 kr Välj dag: Måndag,Onsdag,Fredag Tisdag,Torsdag,Lördag Oxtartar Tartar smaksatt med Liura ärtsoja, serveras med misogravad äggula & ett surdegskrisp från Hjulsjö 103 Kräfta Sotad havskräfta med dillemulsion, morot & löjrom Kejsarhatt Confiterad purjolök med krämigt ägg & friterad ostronskivling Röding Smörstekt rödingfilé med smörsås, bakad kålrot & citronvänd fänkål Oxkind Cognacsbräserad oxkind med märgkrisp & riven pepparrot “Signhild” Färsk getost med honung från trädgården Tonka Kolakaka med halloncurd & tonkaparfait Mandelpotatis Skummig potatis med citron, dill & löjrom Anka Picklad kålrabbi med rökt ankhjärta, apelsinglaze & en vitlöks- och chiliemulsion Älg Enbärsgravad älgfilé serveras med bränd grädde & torkad svartkål Abborre Eldad abborre med enskottsemulsion serveras med ansjovis & kaprissmör Ryggbiff Hängmörad ryggbiff med dragonsås & rödvinsreduktion Linnéa Sotad brieost med blåbär & kardemumma Jordärtskocka Skockakaka med rårörda hjortron serveras med jordärtskockaglass, kanderade hasselnötter & citronzest Måndag,Onsdag,Fredag Tisdag,Torsdag,Lördag Oxtartar Tartar smaksatt med Liura ärtsoja, serveras med misogravad äggula & ett surdegskrisp från Hjulsjö 103 Kräfta Sotad havskräfta med dillemulsion, morot & löjrom Kejsarhatt Confiterad purjolök med krämigt ägg & friterad ostronskivling Röding Smörstekt rödingfilé med smörsås, bakad kålrot & citronvänd fänkål Oxkind Cognacsbräserad oxkind med märgkrisp & riven pepparrot “Signhild” Färsk getost med honung från trädgården Tonka Kolakaka med halloncurd & tonkaparfait Mandelpotatis Skummig potatis med citron, dill & löjrom Anka Picklad kålrabbi med rökt ankhjärta, apelsinglaze & en vitlöks- och chiliemulsion Älg Enbärsgravad älgfilé serveras med bränd grädde & torkad svartkål Abborre Eldad abborre med enskottsemulsion serveras med ansjovis & kaprissmör Ryggbiff Hängmörad ryggbiff med dragonsås & rödvinsreduktion Linnéa Sotad brieost med blåbär & kardemumma Jordärtskocka Skockakaka med rårörda hjortron serveras med jordärtskockaglass, kanderade hasselnötter & citronzest Följ med till vår vinkällare Vi vågar påstå att vår stora vinsamling ligger rätt så säkert. I anslutning till det före detta fångvalvet, där olyckliga brottslingar väntade på rättegång för 350 år sedan, trängs flera tusen flaskor från distrikt i hela världen. Vår Vinkällare Visa vinlista