Kvällsmeny Tisdag-lördag 18.00-20.30 Vi tar emot middagsgäster för drop in men ser gärna att ni bokar bord innan på 0591-633 00. Är ni över 8 personer bokas detta minst en dag innan. Hos oss på Grythyttans Gästgivaregård är den goda maten och drycken hjärtat i verksamheten. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Á la carte Avsmakningsmeny Vinlista Förrätter Mandelpotatis Skummig potatis med citron, dill & löjrom 195kr Oxtartar Tartar smaksatt med Liura ärtsoja, serveras med misogravad äggula & ett surdegskrisp från Hjulsjö 103 195kr Mandelpotatis vegetarisk Skummig potatis med citron, dill & tångkaviar 195kr Löjromstoast med klassiska tillbehör Toast med 30 gram löjrom, rödlök, smetana och dill 285kr Huvudrätter Röding Smörstekt rödingfilé med smörsås, bakad kålrot & citronvänd fänkål 385kr Ryggbiff Hängmörad ryggbiff med rostade grönsaker, dragon & rödvinsreduktion 385kr Kejsarhatt Confiterad purjolök med krämigt ägg, gröna linser från Nordisk Råvara & friterad ostronskivling 285kr Dessert Tonka Kolakaka med halloncurd & tonkaparfait 175kr Jordärtskocka Skockakaka med rårörda hjortron serveras med jordärtskockaglass, kanderade hasselnötter & citronzest 175kr Ostservering “Signhild” Färsk getost med honung från trädgården 125kr Linnéa Sotad brieost med blåbär & kardemumma 125kr Tre svenska ostar med tillbehör 155kr Specialkost Vår avsmakningsmeny är noga sammansatt för bästa upplevelse och smak. Vi anpassar denna efter eventuella allergier enligt livsmedelsverkets allergener. Vi kan däremot inte på vår avsmakningsmeny anpassa menyn till vegetarisk/ vegansk kost eller utesluta lök/vitlök, mjölkprotein eller ägg. Däremot är alla produkter vi använder laktosfria. Avsmakningsmeny 7-rättersmeny 1495 kr Förbokas minst en dag innan ankomst. Mandelpotatis Skummig potatis med citron, dill & löjrom Anka Picklad kålrabbi med rökt ankhjärta, apelsinglaze & en vitlöks- och chiliemulsion Älg Enbärsgravad älg serveras med bränd grädde & torkad svartkål Abborre Eldad abborre med enskottsemulsion serveras med ansjovis & kaprissmör Ryggbiff Hängmörad ryggbiff, rostade grönsaker, dragon, rödvinsreduktion Linnéa Sotad brieost med blåbär & kardemumma Jordärtskocka Skockakaka med rårörda hjortron serveras med jordärtskockaglass, kanderade hasselnötter & citronzest Mandelpotatis Skummig potatis med citron, dill & löjrom Anka Picklad kålrabbi med rökt ankhjärta, apelsinglaze & en vitlöks- och chiliemulsion Älg Enbärsgravad älg serveras med bränd grädde & torkad svartkål Abborre Eldad abborre med enskottsemulsion serveras med ansjovis & kaprissmör Ryggbiff Hängmörad ryggbiff, rostade grönsaker, dragon, rödvinsreduktion Linnéa Sotad brieost med blåbär & kardemumma Jordärtskocka Skockakaka med rårörda hjortron serveras med jordärtskockaglass, kanderade hasselnötter & citronzest Följ med till vår vinkällare Vi vågar påstå att vår stora vinsamling ligger rätt så säkert. I anslutning till det före detta fångvalvet, där olyckliga brottslingar väntade på rättegång för 350 år sedan, trängs flera tusen flaskor från distrikt i hela världen. Vår Vinkällare Visa vinlista