lördag 18 oktober
-
söndag 19 oktober
6995 kr

Bland alla distrikt i Bordeaux är Margaux ett av de mest eleganta i Médoc!

Vi inleder eftermiddagen med en djupdykning i Margaux och provar viner från fyra olika slott och fyra olika decennier. Hur har stilen förändrats, och hur bevaras elegansen vid lång lagring?

Till middagen börjar vi givetvis med champagne på magnum som aperitif (ja, även i Bordeaux dricker man champagne!). Därefter serveras uteslutande viner från Bordeaux till maten.

Till varmrätten dricker vi två olika viner från det fantastiska Château Palmer, 3e Grand Cru Classé Margaux, som ofta kallas en ”Super Second” eftersom det ofta håller samma klass som Premier Grand Cru-vinerna. Vi jämför en modern årgång från 1995 med en årgång från 1921, gjord i den äldre stilen. Båda är fantastiska årgångar – men har den äldre klarat sig i hela 104 år?

Följ med på en unik provning och middag där vår sommelier Marcel Visser delar med sig av sin kunskap och anekdoter från ett helt liv i vinets värld.

fr. 6 995 kr/person

Provningen består av följande viner med tilltugg:

  • 1973 Château Prieuré Lichine
  • 1988 Château Rauzan Gassies
  • 1996 Château Angludet
  • 2006 Le Pavillon Rouge du Château Margaux

Till middagen serveras en meny komponerad för följande viner:

  • Aperitif: 2008 Coulon pere & Fils Magnum flaska
  • Förrätt: 2007 Blanc de Lynch Bages
  • Varmrätt: 1921 Château Palmer
  • 1995 Château Palmer
  • Ost: 2001 Le Pavillon Blanc du Château Margaux
  • Dessert: 1978 Château Lafaurie-Peyrague, Sauternes

Vistelsepaketet inkluderar: 

-Vinprovning 
-Fyrarätters middag inkl. vinpaket 
-Övernattning
-Frukost

Det är begränsat antal platser. Avbokning senast 14 dagar innan ankomst. 

Gå till bokning