lördag 8 februari
-
söndag 9 februari

Lördagen den 8e februari inleder vi eftermiddagen med en provning av några av världens främsta distrikt för söta viner. Höjdpunkten under provningen blir en Pedro Ximenez Sherry från en solera som startades redan 1830!

Vi kommer att erbjuda tilltugg för att visa hur dessa viner bäst kombineras med mat. Under middagen reser vi genom Frankrike med viner från Champagne, Alsace, Rhône och Loire, och avslutar med en 1906 Château Guiraud, Premier Cru Sauternes – ett sött vin från det magiska året 1906, vilket gör det hela 118 år gammalt!

Eftermiddagen och kvällen leds av vår chefsommelier Marcel Visser, som är specialiserad på mogna viner.Detta kommer att vara ett av de äldsta vinerna som någonsin öppnats på Grythyttans Gästgivaregård.


Provningen består av följande viner med tilltugg:
1976 Oestrich Lenchen Riesling Auslese, Rheingau, Weingut Peter Querbach
1983 Tokaji 5 Puttonyos Aszú, Tokaji, Chateau Megyer
1988 Fonseca Guimaraens Vintage Port, Porto, Fonseca
1830 Solera Pedro Ximenez, Montilla-Moriles, Pedro Alvear

Till middagen serveras en meny komponerad för följande viner:
Aperitif: 2005 Coulon Père et Fils Magnum
Förrätt: 2016 Pinot Gris Furstentum Grand Cru Magnum, Domaine Paul Blanck
Varmrätt: 2014 Hermitage Domaine de Tourettes, Delas
Och: 1994 Saint Joseph “Les Royes” Domaine L&D Courbis
Ost: 1989 Vouvray Moelleux “Cuvée Aurélie” Domaine de Viking
Dessert: 1906 Château Guiraud, Sauternes

fr. 6 500 kr

Paketet inkluderar:

  • Gästgivaregårdens kafferep
  • Vinprovning
  • Fyrarätters middag inkl. vinpaket
  • Övernattning
  • Frukost

Bokning sker endast via vår onlinebokning. Det är begränsat antal platser. Avbokning senast 14 dagar innan ankomst.

Välkommen till en dag fylld av nya upplevelser och underbara söta viner!
Hoppas vi ses!
/Marcel Visser