lördag 17 maj
-
söndag 18 maj

Välkomna på en dag i ölets tecken!

Vi har skapat en speciell upplevelse med 10 st Trappistöl där ni kommer både prova samt avnjuta dem till den anpassade menyn för kvällen. Ni kommer bli guidade i ölvärlden av vår sommelier Marcel Visser.

Trappistöl tillverkas på ett kloster eller under överseende av Trappistmunkar. Inkomsterna från försäljningen av öl används för att täcka munkarnas levnadskostnader och klostrets underhåll samt till social välgörenhet. En härlig ölsort med mycket smak samt utmärkt som matöl.

Provningen består av:

Zundert Trippel, Trappistbrouwerij de Kievit, Nederländerna.

Chimay Tripel, Abbaye de Scourmont, Belgien.

Rochefort Trippel Extra, Abbaye N.D. de Saint Remy, Belgien.

Cardeña Tripel, Monastario de San Pedro de Cardeña Burgos, Spanien.

***

Till middagen serverar vi följande:

Aperitif:
Westmalle Trappist Extra, Brouwerij der Trappisten van Westmalle, Belgien

Förrätt: 
Biere Ambré, Abbaye de Mont des Cats, Belgien

Varmrätt:
Tynt Meadow Abby Dubbel, Mount St Bernard Abbey, England.
Orval Trappist Ale, Orval Kloster, Belgien.

Ost:
La Trappel Quadruppel , Abdij O.L.V. Koningshoeven, Nederländerna

Dessert:
Westvleteren 12, Abdij Sint Sixtus, Belgien

Fr. 2885kr/ person.
Paketet inkluderar:

  • Gästgivaregårdens kafferep dukas upp i salongerna kl 14.30-15.45
  • Trappist Ölprovning kl 16.00
  • Aperitif kl 18.30
  • Gemensam fyrarätters middag kl 19.00 inkl ölpaket/vinpaket
  • Logi i vald rumstyp
  • På morgonen därpå serveras frukostbuffé i restaurangen.

Vill du endast vara med på provning och middag eller endast provning går det bra, kontakta oss på kontakt@grythyttan.com Alt. 0591-633 00.

  • Provning med aperitif & middag 1885 kr/person
  • Endast provning 4 öl 299 kr/ person. 🍺